Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Ancient River – “On The Other Side” (Στην Άλλη Πλευρά)

Από Στις 3 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο ήχος των συνόρων και των μουσικών χώρων από μία μεγάλη κολεκτίβα μουσικών που δίνουν πνοή στην έκφραση τους, στο στούντιο στο σπίτι του James Barreto.

Είναι φανατικός θαυμαστής του Demo, αγαπάει να χρησιμοποιεί ένα κομμάτι που θα μπορούσε να είναι λιγότερο ηχητικό αντί για μια τέλεια ηχογραφημένη λήψη που δεν έχει την “περίεργη μαγεία”. Έχει χρησιμοποιήσει Demo στο παρελθόν για το άλμπουμ γιατί μερικές φορές τις πρώτες δύο φορές που παίζει το τραγούδι έχει αυτή την αρχική “μαγεία”, μπορεί να ακούσει ξεκάθαρα την έμπνευση στο τραγούδι πριν καταπονηθεί ή σκεφτεί πάρα πολύ.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα μαζί σας, είναι το “On The Other Side” από τους Ancient River. Κυκλοφόρησε το 2012 μέσα από το άλμπουμ “On The Other Side”, ένα μουσικό κομμάτι γεμάτο ορμή και αμεσότητα που λατρεύουμε να ακούμε σε επανάληψη.

Ancient River

Οι Ancient River είναι το πνευματικό παιδί του τραγουδιστή/τραγουδοποιού James Barreto, δημιουργήθηκε από το μεγάλο πάθος του για τη ροκ μουσική και την αγάπη για κάθε τι ψυχεδελικό. Ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο στιγμιότυπο του ροκ εν ρολ και της ψυχεδέλειας, που ρέει από τις βαλτώδεις ρίζες του αμερικανικού νότου μέχρι τα βαθιά έγκατα της ψυχής.

Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από το τραγούδι του Neil Young “Thrasher”: “Όπου ο αετός γλιστράει ανηφορίζοντας/Υπάρχει ένα αρχαίο ποτάμι που σκύβει/Κάτω στο διαχρονικό φαράγγι των αλλαγών/Όπου η αϋπνία περιμένει.”

Ancient River

Η ιστορία τους ξεκινάει στις αρχές του 2000, καθώς ο James Barreto ταξίδευε συχνά στο Gainesville της Φλόριντα για να παίξει με τους The Ohm, την ψυχεδελική μπάντα του. Τα επόμενα χρόνια άρχισε να ηχογραφεί τοπικά συγκροτήματα, παράγοντας πολλά άλμπουμ ενώ δημιουργούσε μουσική για τοπικές ανεξάρτητες ταινίες.

Το σπίτι του σύντομα μετατράπηκε σε ένα πλήρως εξοπλισμένο στούντιο, όπου η μπάντα κάνει πρόβες και ηχογραφεί, όπου μπορούσαν να βρεθούν μουσικοί με την ίδια φιλοσοφία και να μοιράζονται το ευρύ φάσμα των ήχων τους, περιλαμβάνοντας τα πάντα, από θορυβώδες Shoegaze μέχρι ψυχεδέλεια και κλασική Americana.

Ancient River

Αφοσιωμένος στην επίτευξη του ηχητικού του οράματος, κέρδισε τη φήμη του δημιουργικού ερημίτη βαθιά στη μουσική του, έτσι πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια πριν ανεβάσει το συγκρότημα στη σκηνή. Η γνησιότητα, το πάθος, η ερμηνεία που κόβει την ανάσα, ο αδιαμφισβήτητος Space-rock ήχος κιθάρας χάρισαν στο κοινό συγκλονιστικές ζωντανές εμφανίσεις.

Με την προσθήκη του Alex Cordova (ντραμς/φωνητικά) το 2011, οι Ancient River στρατοπέδευσαν στο στούντιο του Barreto. Το παίξιμο της κιθάρας του Barreto είναι απολύτως εμπνευσμένο και τα ντραμς και τα φωνητικά του Cordova ακολουθούν το απρόβλεπτο του πρώτου με μια ακρίβεια που θα λάμψει.

Ancient River

Αφού ηχογράφησαν πολλά άλμπουμ γεμάτα με τους ήχους της διαχρονικής αμερικανικής Fuzz Rock και των γκαράζ-ψυχικών Grooves γεμάτα από αντηχήσεις, το 2014 ξεκίνησαν μια μεγάλη διεθνή περιοδεία.

Έχουν εμπνευστεί από τους Pink Floyd και Neil Young κι έχουν επηρεαστεί από καλλιτέχνες όπως οι The Brian Jonestown Massacre, Dead Meadow, Sonic Youth, The Stooges και άλλους.

Μετά από 13 κυκλοφορίες, το τελευταίο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2023 με τίτλο Ancient History Volumes 1-3 με δική τους παραγωγή.

Ancient River

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background