Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Lime Spiders – “I Get Off at the Next Stop” (Κατεβαίνω στην Επόμενη Στάση)

Από Στις 15 Ιουλίου, 2023

Ένα εκρηκτικό μείγμα από ποστ πανκ, διανθισμένο από γκαράζ αισθητική, τρας ψυχεδέλεια και σκληρού ροκ εντ ρολ.

Χωρίς να θέλουν να μιμηθούν κάποιο συγκεκριμένο είδος, οι Lime Spiders συνθέτουν με γνησιότητα μια πρωτότυπη εκδοχή εκείνης της μουσικής εποχής με τις έντονες κιθάρες, το εξαιρετικό μπάσο του Tony Bambach και τα μοναδικά φωνητικά του Mick Blood. Η μπάντα από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας αναβιώνει τα πιο τραγικά στοιχεία του Garage και του ψυχεδελικού ροκ της δεκαετίας του ’60 με εσκεμμένη εγκατάλειψη.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “I Get Off at the Next Stop” από τους Lime Spiders. Κυκλοφόρησε το 1990 μέσα από το άλμπουμ “Beethoven’s Fist”, το αγαπάμε γιατί είναι η προσωποποίηση του ροκ εντ ρολ, η πιο αυθεντική έκφραση του.

Lime Spiders

Με τις εκρηκτικές ζωντανές εμφανίσεις τους δημιούργησαν μια εντυπωσιακή μουσική καριέρα που εκτείνεται σε πάνω από τέσσερις δεκαετίες, με σημαντικό αντίκτυπο στη μουσική σκηνή, κερδίζοντας μια λεγεώνα αφοσιωμένων θαυμαστών σε όλο τον κόσμο.

Οι Lime Spiders δημιουργήθηκαν το 1979 από τον Mick Blood στα κύρια φωνητικά και τους Tony Bambach στο μπάσο, Gerard Corben στην κιθάρα, Richard Lawson στα ντραμς και David Sparks στην κιθάρα.

Lime Spiders

Το ντεμπούτο τους στούντιο άλμπουμ, “The Cave Comes Alive!” κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1987 και έφτασε στο top 60 του Kent Music Report Albums Chart. Το πιο επιτυχημένο σινγκλ τους, “Weirdo Libido”, κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του ίδιου έτους και έφτασε στο top 50 στο σχετικό Chart Singles του Kent Music Report. Στα χρόνια που ακολούθησαν, κυκλοφόρησαν το ένα εκπληκτικό σινγκλ μετά το άλλο: Slave Girl, 25th Hour, Out of Control, Weirdo Libido, My Favorite Room και Volatile. Ακολούθησαν δύο ακόμη άλμπουμ το “Volatile” (1988) και το “Beethoven’s Fist” (1990).

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος το 1990, συνέχιζαν να παίζουν σποραδικά κάνοντας εμφανίσεις στην Αυστραλία και σε όλο τον κόσμο με τον Mick Blood να παραμένει το μοναδικό σταθερό μέλος και τους υπόλοιπους μουσικούς να βρίσκονται σε συνεχή εναλλαγή.

Lime Spiders

Πριν από ένα μήνα ο Mick Blood ανακοίνωσε ότι βάζει τέλος στο συγκρότημα, καθώς δεν μπορεί πλέον να απολαμβάνει την ύπαρξη στη μουσική με τον έντονο έλεγχο των “Social Media”.

“Όπως μπορείτε να καταλάβετε, τελικά εγκατέλειψα το ροκ εν ρολ τσίρκο μετά από μια άκρως επιτυχημένη διεθνή καριέρα με τους Lime Spiders, το συγκρότημα που σχημάτισα πριν από 43 χρόνια. Δεν απολάμβανα πλέον τον έντονο έλεγχο, που έγινε χειρότερος αυτές τις μέρες από τα “Social Media”. Τυχαίοι άνθρωποι που δημοσιεύουν άβολα πλάνα που τραβήχτηκαν σε τηλέφωνο και προσβλητικά σχόλια από διαδικτυακά τρολ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η μουσική σκηνή δεν είναι τόσο άμεση και πραγματική όσο παλιά, παρέχοντας μια τέλεια διέξοδο για αυτούς τους δειλούς τύπους”.

Lime Spiders

Εκτός από τις μουσικές του αναζητήσεις, ο Blood κυκλοφόρησε επίσης ένα βιβλίο με τίτλο “Limelight: The Definitive Story of the Lime Spiders” για να καταγράψει την ιστορία του συγκροτήματος από τότε που ξεκίνησαν το 1979.

Περιγράφει το βιβλίο ως “μια εγχώρια ιστορία σημαντικών επιτευγμάτων ενάντια σε όλες τις πιθανότητες. Γενικά, είναι μια θετική ιστορία μιας αυστραλιανής μπάντας που αγκαλιάζεται από τον άκρως ανταγωνιστικό κόσμο της μουσικής. Ελπίζω ότι αποτελεί πηγή έμπνευσης για όποιον κυνηγά το όνειρό του”.

Lime Spiders

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background