Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Bellhound Choir – “Sail On” (Πλέω)

Από Στις 10 Ιουλίου, 2023

Αν όλη η υπέροχη μουσική προέρχεται από τη λύπη, τότε ο ήχος του να χτυπάς πάτο δεν ακουγόταν ποτέ τόσο καλός.

Οι Bellhound Choir είναι σύγχρονο μπλουζ, ένα είδος λαϊκής μουσικής που με μια αιώνια φωνή εκθέτει τον κόπο της ψυχής αλλά και τις ελπίδες της. Τίποτα δεν είναι τόσο τόσο αληθινό και εκφραστικό όσο ο ήχος κάποιου που χρησιμοποιεί την ακουστική του για να συμβιβαστεί με κάποιο είδος αγωνίας.

To Τραγούδι της Εβδομάδας, που θα ακούσουμε σήμερα παρέα μαζί σας, είναι το “Sail On” από τους Bellhound Choir. Κυκλοφόρησε το 2016 μέσα από το άλμπουμ “Imagine The Crackle”, μια υπέροχη μελωδία, μια σκοτεινή και όμορφη ιστορία, που μας ενθαρρύνει να προχωρήσουμε στη ζωή, ακόμα κι αν δεν είναι το πιο εύκολο έργο που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε.

Bellhound Choir

“Έχω ένα όνειρο για μια μπάντα που είναι καθαρό πάθος και όπου όλες οι πτυχές της μπάντας προσθέτουν μια διάσταση σε αυτό. Μουσικά, οπτικά και φιλοσοφικά… Το κάνω αυτό για την τέχνη και με αγνό πάθος”, Christian Hede Madsen.

Η μπάντα των Bellhound Choir είναι το σόλο έργο του τραγουδοποιού, τραγουδιστή και κιθαρίστα Christian Hede Madsen από την Κοπεγχάγη. Με τη βοήθεια καλών φίλων έχει δημιουργήσει ένα συγκρότημα που παίζει εναλλακτικό σκανδιναβικό μπλουζ νουάρ, ο παραγωγός Sebastian Wolff, ο οποίος εκτός από τη διαχείριση των ηχογραφήσεων παίζει ντραμς, ο Mads Uldall-Jessen (μπάσο), ο Søren Stensby (βιολί) και η Camilla Munch (φωνητικά).

Bellhound Choir

Έχει μια ιδιαίτερη τάση να μεταδίδει συναισθήματα όχι μόνο με το τραγούδι και τους στίχους του, αλλά και τον τρόπο που κατασκευάζει μια μελωδία με την κιθάρα του. Ιστορίες τυλιγμένες στο σκοτάδι με τις σκιές να σε κυνηγούν, στο δρόμο για κάτι καλύτερο, περιστρέφονται γύρω από τον αιώνιο αγώνα του να είσαι ζωντανός και να διατηρήσεις την ελπίδα.

Ο πρωτόγονος ήχος, η παραμορφωμένη κιθάρα, το δυσοίωνο βιολί, η βαθιά φωνή του Marsden, οι μεθυστικά αργοί ρυθμοί και κυρίως η αίσθηση του αληθινού, ανθρώπινου ότι είναι ένα κομμάτι του εαυτού μας, βγαλμένο μέσα από την δική μας ψυχή.

Bellhound Choir

Εκτός από μουσικός, ο Madsen είναι ένας άνθρωπος, ένας καλλιτέχνης που ενδιαφέρεται πάντα να βρει νέους τρόπους έκφρασης. Πειραματίζεται με τον κινηματογράφο, τα διαδραστικά μέσα και κυρίως τη λογοτεχνία, που καταλαμβάνει ουσιαστικό μέρος της μουσικής του και όχι μόνο, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο μυθιστόρημα “Mørkeræd” (“Fear of the Dark”).

Στα τέλη του 2015 κυκλοφόρησε το EP “Stray Screech Beast”, ακολούθησε το “Imagine The Crackle” (2016) και το “Worried Kid” (2017).

Bellhound Choir

“Sail On” (Πλέω)

Let your travels be graced with
Friends and winds on a gloomy sea
Float forever in safe hands
And make
Abhor your history

Don’t look beyond for an easy way out of here
Slave, be free
And take your time to cope with immortality
Slave, now see

Αφήστε τα ταξίδια σας να γίνουν με χάρη
Φίλοι και άνεμοι σε μια σκοτεινή θάλασσα
Επιπλέετε για πάντα σε ασφαλή χέρια
Και κάντε
Απέχθεια την ιστορία σας

Μην ψάχνετε πέρα ​​για μια εύκολη διέξοδο από εδώ
Σκλάβε, να είσαι ελεύθερος
Και αφιερώστε χρόνο για να αντιμετωπίσετε την αθανασία
Σκλάβε, δες τώρα

Bellhound Choir

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background