Το Τραγούδι της Εβδομάδας: “Rake” (Τσουγκράνα)/(Townes Van Zandt cover)

Από Στις 12 Μαρτίου, 2022

Αυθεντικοί, δυναμικοί, γράφουν μουσική που ξεπερνά τη ζωή, τον αγώνα της ύπαρξης και την ουσιαστική μοναξιά της ανθρώπινης κατάστασης.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που θα ακούσουμε σήμερα μαζί σας, είναι το “Rake” από τους Pete Ross & The Sapphire. Κυκλοφόρησε το 2013 μέσα από το άλμπουμ Rollin Down The Lane, μια συγκλονιστική διασκευή με σεβασμό κι ευαισθησία, που γράφτηκε από τον Townes Van Zandt το 1970.

Pete Ross & The Sapphire

Η ιστορία των Pete Ross & The Sapphire ξεκινάει από την Ιταλία το 2009 όπου συναντήθηκαν για πρώτη φορά ο Αυστραλός τροβαδούρος Pete Ross και η Νεοζηλανδή μπασίστρια Susy Sapphire. Σύντομα ανακάλυψαν την εκρηκτική χημεία που είχαν μεταξύ τους και αποτυπώνεται στα τραγούδια τους.

Επηρεασμένοι από τους Lee Hazlewood, Johnny Cash, Doors, Radio Birdman, Beasts of Bourbon, Hoodoo Gurus και λάτρεις των σκοτεινών, ψυχεδελικών σπαγγέτι γουέστερν, αφηγούνται ανησυχητικές ιστορίες για όλους εκείνους που δεν εφησυχάζουν.

Pete Ross & The Sapphire

Ακατέργαστες και αχαλίνωτες δημιουργίες γεμάτες συναισθήματα οδηγούν τον ακροατή σε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο. Μια διαδρομή γεμάτη γνησιότητα και χωρίς ίχνος υπερβολής, μας μεταφέρει στα όρια της συνείδησης μας για να βρούμε την άκρη της φούσκας στην οποία υπάρχουμε.

Στις εξαιρετικές ζωντανές εμφανίσεις τους το κοινό νιώθει κατά κάποιο τρόπο μέρος της παράστασης. Η επικοινωνία που έχουν μεταξύ τους πάνω στη σκηνή, ο τρόπος που αλληλεπιδρούνε και η ενέργεια που εκπέμπουν “μιλάνε” κατευθείαν στην ψυχή των θαυμαστών που παραληρούν. Ο δυνατός ήχος, η πραγματική καθαρότητα οργάνων και κυρίως η αυθεντικότητα τους γίνονται αντιληπτά, ώστε το κοινό μπορεί πραγματικά να ακούσει και να αισθανθεί τη μουσική.

Pete Ross & The Sapphire

Το πρώτο τους άλμπουμ Rollin Down The Lane (2013) περιλάμβανε τις διασκευές του “Rake” του Townes Van Zandt και του “Jesus Gonna Be Here” του Tom Waits, έγινε δεκτό με θέρμη και τους καθιέρωσε στην εναλλακτική ροκ/μπλουζ σκηνή στη Γαλλία.

Το 2017 μετακομίζουν στο Σίδνεϊ και στην μπάντα έρχεται να προστεθεί ο πρώην ντράμερ των Soul Messenger, Μπραντ Τζέιμς. Παρουσιάζουν τους ήχους και το στυλ τους για πρώτη φορά στο αυστραλιανό κοινό.

Pete Ross & The Sapphire

You look at me now, and don’t think I don’t know
What all your eyes are a sayin’
Does he want us to believe these ravings and lies
They’re just tricks that his brains been a playin’?
A lover of women he can’t hardly stand
He trembles he’s bent and he’s broken

Με κοιτάς τώρα και μη νομίζεις ότι δεν ξέρω
Αυτό που λένε όλα σου τα μάτια
Θέλει να πιστέψουμε αυτές τις κραυγές και τα ψέματα;
Είναι απλά κόλπα που έπαιζε το μυαλό του;
Λάτρης των γυναικών που δύσκολα αντέχει
Τρέμει είναι λυγισμένος και έχει σπάσει

Pete Ross & The Sapphire

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background