Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Singapore Sling – “Touch The Filth” (Αγγίξτε τη Βρωμιά)

Από Στις 24 Ιουνίου, 2023

Ένα από τα λίγα συγκροτήματα με πραγματικά εφηβική καρδιά, πλάθουν τους δικούς τους σκυθρωπούς μηδενιστικούς ύμνους για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Μετράνε πάνω από είκοσι χρόνια παρουσίας στο χώρο της μουσικής, ωστόσο κάθε τραγούδι δημιουργείται και αποδίδεται με την ίδια γοητεία που καλλιεργούσε το συγκρότημα από τότε που γεννήθηκε το 2000.

Οι Singapore Sling είναι οι αιώνιοι έφηβοι, παθιασμένοι και ταυτόχρονα πιστοί στη φιλοσοφία τους, αφοπλιστικά ειλικρινείς απέναντι στην τέχνη τους.

Singapore Sling

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που θα ακούσουμε σήμερα παρέα μαζί σας, είναι το “Touch The Filth” από τους Singapore Sling. Κυκλοφόρησε το 2020 μέσα από το άλμπουμ “Good Sick Fun with Singapore Sling”, εμπνευσμένο από ωμά και απλά πράγματα που μας περιβάλλουν.

Καινοτόμοι της πειραματικής ψυχεδέλειας και του ροκ εν ρολ έχουν συχνά συγκριθεί από τα μέσα ενημέρωσης με τους The Velvet Underground, Suicide, My Bloody Valentine, The Jesus and Mary Chain. Παρόλο που, σε μία δήλωση, ο Frontman του συγκροτήματος Henrik Björnsson το ορίζει ως “μια διασταύρωση μεταξύ Simon και Garfunkel”.

Singapore Sling

Οι Singapore Sling δημιουργήθηκαν το 2000 στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, από τον τραγουδιστή, τραγουδοποιό και κιθαρίστα Henrik Björnsson, με τη βοήθεια του φίλου του, κιθαρίστα Einar Kristór Kristjánsson. Η μπάντα γεννήθηκε επειδή κανείς δεν έφτιαχνε τη μουσική που ήθελαν να ακούσουν, έτσι απλά ο Henrik αποφάσισε να το κάνει μόνος του, αντί να παραπονιέται και να μην κάνει τίποτα.

Γεννήθηκε από αγάπη και μίσος. Αγάπη για τις διάφορες μουσικές από το παρελθόν, κυρίως το Rock’n’Roll, και το μίσος για την πλειοψηφία της μουσικής γύρω του.

Το όνομα τους δεν προέρχεται από το γνωστό κοκτέιλ, όπως θα πίστευαν οι περισσότεροι, αλλά από την πειραματική ταινία της δεκαετίας του 1990 με τον ομώνυμο τίτλο σε σκηνοθεσία του Νίκου Νικολαίδη.

Singapore Sling

Μια γοητεία για το απόκρυφο, μια φιλοδοξία για τη δημιουργία τέχνης χωρίς μεσάζοντες, μια προτίμηση για το σκοτάδι, τον θόρυβο και τη ζοφερότητα.

Οι καλλιτέχνες που τους έχουν εμπνεύσει είναι αυτοί που το κάνουν για τον εαυτό τους. Αυτοί που δημιουργούν τον δικό τους κόσμο όπου τίποτα δεν έχει σημασία εκτός από την τέχνη, τη μουσική τους.

Το τελευταίο τους άλμπουμ “Good Sick Fun with Singapore Sling” κυκλοφόρησε το 2020, πρόκειται για το ενδέκατο άλμπουμ του συγκροτήματος εμπνευσμένο από Goth Rock, Big Band Jazz πάνω από τις συνηθισμένες Fuzzed Out Rock’n’Roll επιρροές που χαρακτηρίζουν τα έργα του Henrik. Η μπάντα σήμερα αποτελείται από τους Henrik Björnsson (φωνητικά, κιθάρα, πλήκτρα), Einar Þór Kristjánsson (κιθάρα), Ester Bíbí Ásgeirsdóttir (μπάσο), Björn Viktorsson (ντραμς).

Singapore Sling

“Το παλιό Rock’n’Roll είναι η κύρια επιρροή στους περισσότερους δίσκους μου. Όταν κυκλοφορώ έναν δίσκο σημαίνει ότι το Rock’n’Roll μου έσωσε τη ζωή, το μυαλό και την ψυχή μου για άλλη μια φορά. Και το κάνει αρκετά συχνά. Μερικές φορές αρχίζω να ξεφεύγω, να αναλώνομαι σε άσκοπα σκουπίδια και να πιστεύω ότι έχει πραγματικά σημασία. Τότε συνειδητοποιώ ότι είναι απόλυτο σκουπίδι και ότι τίποτα δεν έχει σημασία εκτός από το Rock’n’Roll. Μετά κάνω δίσκο”, Henrik Björnsson.

Singapore Sling

“Touch The Filth” (Αγγίξτε τη Βρωμιά)

Touch the filth
Caress the filth
Rejoice in doing wrong
Love the hate
F@ck the straight
Righteous cunts be gone

Feel the filth
Ingest the filth
Delight in doing wrong
Love the hate
F@ck the state
Refuse to sing their song

I fake the fake
I snake the snake
I´m lusting after lust
The plastic church
The money jerks
A crawling in the dust

Run run run
Run for the fun fun
Run run run
Touch the filth and go

Singapore Sling

Αγγίξτε τη βρωμιά
Χάιδεψε τη βρωμιά
Να χαίρεσαι να κάνεις λάθος
Αγαπήστε το μίσος
Γ@μ@ το στρέιτ
Τα δίκαια μ@νιά έχουν φύγει

Νιώστε τη βρωμιά
Καταπιείτε τη βρωμιά
Απολαύστε να κάνετε λάθος
Αγαπήστε το μίσος
Γ@μ@ το κράτος
Αρνηθείτε να τραγουδήσετε το τραγούδι τους

Πλαστογραφώ το ψεύτικο
Φιδίζω το φίδι
Ποθώ μετά από πόθο
Η πλαστική εκκλησία
Τα λεφτά τρανταχτά
Ένα σέρνεται στη σκόνη

Τρέξε Τρέξε Τρέξε
Τρέξε για διασκεδαστική διασκέδαση
Τρέξε Τρέξε Τρέξε
Άγγιξε τη βρωμιά και φύγε

Singapore Sling

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background