Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Camel Moon – “Unspoken Dreams” (Ανείπωτα Όνειρα)

Από Στις 1 Ιουλίου, 2023

Μεταφέρουν τον εγκόσμιο πόνο με κιθάρα, μπάσο κι αφηγηματικά φωνητικά, καθώς αιωρούνται ανάμεσα σε ουτοπικά όνειρα και καταπιεσμένο θυμό.

Συνθέτουν ρυθμικούς Folk και Blues ήχους, ψυχεδελικές μελωδίες που αφυπνίζουν κρυμμένα συναισθήματα και “γεμίζουν” την ψυχή με αλήθεια. Η μουσική τους είναι μυστηριώδης, παρανοϊκή, πάντα κάπως μελαγχολική και πέρα για πέρα αυθεντική.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “Unspoken Dreams” (Ανείπωτα Όνειρα) από τους Camel Moon. Κυκλοφόρησε το 2018 μέσα από το άλμπουμ Sweet & Divine, μια υπέροχη μελωδία που μας έχει συγκινήσει. Μια σκοτεινή, μελαγχολική ωδή στη μουσική της δεκαετίας του 1970, για την μοναξιά και το κυνήγι της αγάπης.

Camel Moon

Οι Camel Moon δημιουργήθηκαν στο Mannheim από τους Yannick Siegler και Alexandra Staszewski, θέλοντας έτσι οι δύο φίλοι και εραστές να εκπληρώσουν την επιθυμία τους για μια κοινή μουσική έκφραση.

Εμπνέονται από συγκροτήματα όπως οι The Doors, οι Velvet Underground και οι Mazzy Star, καθώς και από λαϊκή μουσική, μπλουζ και παραδοσιακή καντάδα. Οι δυο τους κάνουν σχεδόν τα πάντα μόνοι τους, συνθέτουν και παράγουν τα τραγούδια τους μόνοι τους στο σπίτι ή στο χώρο όπου κάνουν πρόβες χωρίς να έχουν ιδιαίτερα επαγγελματικό εξοπλισμό.

Camel Moon

Με τη μουσική τους, απεικονίζουν συναισθήματα όπως η λύπη, ο θυμός, η λαχτάρα και η αγάπη και έτσι ανοίγουν τα εμπόδια μεταξύ μιας φαινομενικά γυναικείας και ανδρικής αρχής στην αντιμετώπιση του κόσμου.

Η μελαγχολική ψαλμωδία, τα τύμπανα και το μπάσο σχηματίζουν ένα δραματικό λυπητερό τραγούδι που γεμίζει ταυτόχρονα με θλίψη και καταπιεσμένη οργή.

Πολλές από τις οργανικές και φωνητικές ηχογραφήσεις περιλαμβάνουν καθαρούς αυτοσχεδιασμούς για λόγους διατήρησης του φυσικού οργανικού χαρακτήρα.

Camel Moon

Ηχογράφησαν τα πρώτα τραγούδια στην Κρακοβία τον χειμώνα του 2017 και το 2018 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ “Sweet & Devine”.

Το τελευταίο τους κομμάτι “The World Doesn’t Need You Anyway” είναι συμπαραγωγή του Hakon A?alsteinsson (The Brian Jonestown Massacre/ The Third Sound). Το βίντεο που σκηνοθέτησαν μόνοι τους γυρίστηκε κατά τη διάρκεια του Lockdown σε μια παλιά αίθουσα μπόουλινγκ.

Camel Moon

“Αφιερώνουμε αυτό το τραγούδι σε όλους εκείνους που ασκούν εξουσία πάνω σε άλλους… σε αυτούς που πιστεύουν μόνο στη δική τους αλήθεια και βάζουν τον εαυτό τους πάνω από τους άλλους. Ο κόσμος δεν σε χρειάζεται έτσι κι αλλιώς…”

Camel Moon

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background