Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Skull Practitioners – Ventilation (Εξαερισμός)

Από Στις 19 Αυγούστου, 2023

Ανεβάζουν την αδρεναλίνη, πιέζουν τους ρυθμούς και οδηγούν το όραμα τους για το πανκ μέσα από τους πιο φρέσκους και γνήσιους ήχους που κυκλοφορούν.

Οι Skull Practitioners δεν θα προσπαθήσουν να ευθυγραμμιστούν με το mainstream, ούτε να φέρνουν επανάσταση στη ροκ μουσική, απλώς βρίσκουν τη θέση τους μέσα σε αυτήν. Δημιουργούν το δικό τους μοναδικό ήχο, έναν ήχο που δεν επιδιώκει την πρωτοτυπία παρά ροκάρει με γνησιότητα και παραμένει συνεπής.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε παρέα μαζί σας, είναι το Ventilation από τους Skull Practitioners. Κυκλοφόρησε στις αρχές του 2023 μέσα από το άλμπουμ Negative Stars, ένα εκρηκτικό μουσικό κομμάτι που έχει εκτοξεύσει τις αισθήσεις μας στα ύψη.

Skull Practitioners

Δημιουργήθηκαν στη Νέα Υόρκη από τρεις βετεράνους μουσικούς, τους Jason Victor (κιθάρα), Kenneth Levine (μπάσο) και Alex Baker (ντραμς). Έχοντας οι τρεις τους μία κοινή μουσική οπτική και μετά από ένα μακροχρόνιο άκαρπο κυνήγι για την ανεύρεσης φωνής, που θα μπορούσε να κουμπώσει μαζί τους, αποφάσισαν να το εγκαταλείψουν. Και τα τρία μέλη τραγουδούν αλλά κανένα δεν θεωρεί τον εαυτό του τραγουδιστή.

“Κανείς μας δεν ήθελε να τραγουδήσει καθόλου. Όποιος γράφει, τραγουδά. Είναι η έκφρασή τους, άρα πρέπει να εκφράσουν αυτό που έχουν να πουν”, Kenneth Levine.

Skull Practitioners

Ο Jason Victor βασικός κιθαρίστας στους Dream Syndicate τα τελευταία χρόνια και συνεργάτης του Steve Wynn στους Wynn The Miracle 3, παίζει την κιθάρα με τόσο άγρια ένταση που σχεδόν αιμορραγεί.

Ο ήχος τους εναλλάσσεται μεταξύ Garage Rock και ψυχεδέλειας, μπορούμε να διακρίνουμε στοιχεία των αγαπημένων τους Stooges, Gun Club, Chrome Cranks.

Αποφεύγουν με λύσσα το παιχνίδι με τις ηλιόλουστες μελωδίες και τους όμορφους στίχους, διαβάζουν το περιβάλλον, είναι ανατρεπτικοί, γεμάτοι πάθος για έκφραση και αλήθεια. Οι κιθάρες και τα φωνητικά παραμορφώνονται, η ένταση ανεβαίνει και τα ντραμς είναι γρήγορα και βαριά.

Skull Practitioners

Η φαινομενικά καθωσπρέπει εμφάνιση τους θυμίζει τους Joy Division μέχρι να ανεβούν στη σκηνή, οι Live εμφανίσεις τους είναι μοναδικές.

“Νομίζω ότι το συγκρότημα εκπροσωπείται στα καλύτερά του πάνω στη σκηνή. Εκεί είμαστε στο στοιχείο μας. Παίζοντας ζωντανά, είμαστε έξω για αίμα”, Kenneth Levine.

“Με τη Live εμφάνιση, θέλουμε απλώς να καταστρέψουμε, με τον πιο ωραίο, πιο φιλικό τρόπο το ότι είμαστε ωραίοι άνθρωποι. Κάποιος είπε για εμάς, «Αυτοί οι τύποι μοιάζουν με λογιστές». Οι άνθρωποι δεν ξέρουν πραγματικά τι να περιμένουν πριν μας ακούσουν. Νομίζω ότι είναι όλοι λίγο έκπληκτοι, ίσως, και να μας αρέσει να έχουμε αυτό το στοιχείο της έκπληξης. Θα σας τσακίσουμε λίγο το μυαλό”, Jason Victor.

Skull Practitioners

Το 2014 κυκλοφόρησαν μόνοι τους ένα περιορισμένο ντεμπούτο μόνο σε κασέτα, το ST1, μία συλλογή τεσσάρων τραγουδιών. Ακολούθησαν το Death Buy το 2019 και το Negative Stars (2023). Έχουν ανοίξει παραστάσεις για τους Lydia Lunch , Hammered Hulls , Live Skull, Kid Congo Powers, Mick Collins και άλλους.

Skull Practitioners

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background