Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Night Beats – “Anxious Mind” (Ανήσυχο Μυαλό)

Από Στις 12 Αυγούστου, 2023

Υπνωτικοί ρυθμοί βουντού, κομψή ψυχεδέλεια και ένα συγκεκριμένο ταλέντο Ταραντίνο, που επαναπροσδιορίζουν το ψυχεδελικό ροκ ενάντια σε όλες τις συμβάσεις.

Mουσική για τους χωρίς σύνορα, τους ελεύθερους, τους απόκληρους και τους ξεχασμένους… Μέσα από αυτή μπορούμε να ξεφύγουμε από τα όρια της ψυχικής φεουδαρχίας και να απολαύσουμε την ευφορία της ψυχεδελικής R&B.

Το Tραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “Anxious Mind” από τους Night Beats. Κυκλοφόρησε μόλις τον προηγούμενο μήνα, τον Ιούλιο του 2023 μέσα από το άλμπουμ “Rajan”, ένα συναρπαστικό μουσικό κομμάτι, παραισθησιογόνο και κυρίως αυθεντικό.

Night Beats

Οι Night Beats είναι το πνευματικό παιδί του Τεξανού Danny “Lee Blackwell” Rajan Billingsley που δημιουργήθηκε το 2009 στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον. Το Soundtrack μιας γενιάς, ο εμπνευσμένος από το R&B ήχος Western Psychedelic της μπάντας είναι ένας απολογισμός, ένας πυροβολισμός την αυγή, το ξεσκαρτάρισμα που δεν αφήνει τίποτα άλλο παρά ένα σύννεφο κόκκινης σκόνης στο πέρασμά του.

Με την πάροδο του χρόνου, οι Night Beats έχουν αποκτήσει τη φήμη ενός από τους καλύτερους εκπροσώπους του σύγχρονου Rock’n’Roll. Έχουν κερδίσει την αναγνώριση των κριτικών, περιόδευσαν σε όλο τον κόσμο και μοιράστηκαν τη σκηνή με τους Ty Segall, Thee Oh Sees, The Black Angels, Roky Erickson και The Jesus and Mary Chain και πολλών άλλων.

Night Beats

Ο Blackwell αισθάνεται ότι η σύνθεση των τραγουδιών και οι τέχνες, γενικά, είναι κάτι που εξελίσσεται. Το νόημα και η επίδραση που έχει στον κάθε άνθρωπο αλλάζει και είναι υποκειμενική. Εκεί βρίσκεται και η ομορφιά της σύνθεσης, να αφήνει στον ακροατή την ελευθερία να αισθανθεί.

“Ψάχνω για μικρά κομμάτια στο δρόμο, και απλώς προσπαθώ να παρατηρήσω τη ζωή στην οποία ζούμε, και προσπαθώ να βρω ομορφιά, και προσπαθώ να βρω το σκοτάδι και προσπαθώ να ερμηνεύσω αυτά τα πράγματα με διαφορετικούς τρόπους. Μου αρέσει να εξερευνώ και μου αρέσει να παίρνω διαφορετικούς δρόμους και να κατεβαίνω διαφορετικά σοκάκια και διαφορετικά ποτάμια σε διαφορετικά μέρη για να προσπαθήσω να αποκαλύψω κάτι μέσα μου”.

Night Beats

Συνδυάζει επιρροές της δεκαετίας του ’60 με τον κάντρι ήχο της ερήμου του Τέξας.

Η μητέρα του ήταν χορεύτρια Bharatanatyam ως έφηβη, οπότε τον τράβηξε το κλασικό Bollywood σε νεαρή ηλικία, ανακάλυψε τους ήχους του Mohammed Rafi και των 13th Floor Elevators περίπου την ίδια εποχή και εμπνεύστηκε ήχους που συνδέουν αυτούς τους κόσμους. Αν ακούσουμε πολλή μουσική από την Ινδία, το Ιράν, την Ταϊλάνδη κ.λ.π. κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60, θα ακούσουμε παρόμοιους τόνους και φράσεις που κυριαρχούν στο Western Rock and Roll της ίδιας εποχής.

Το αποτέλεσμα είναι ένα μεθυστικό χωνευτήρι ήχων που αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια. Υπάρχει μια πραγματική αίσθηση ότι κάποιος αφήνεται, βρίσκει την ελευθερία να εξερευνήσει και επιτρέπει σε μυριάδες επιρροές να τον κατακλύζουν κατά κύματα.

Night Beats

Είναι εκπληκτικό με τον τρόπο που όλα συνδυάζονται, τα μοτίβα κιθάρας στο πρώτο εξερευνούν πραγματικά αυτή την ανατολική επιρροή. Όπως είπε, έχει τα πόδια του και στους δύο κόσμους, γεφυρώνοντας το χάσμα και τρέφοντας από τις ρίζες μιας μεγάλης ποικιλίας ήχων. Προσθέτει μια δόση ψυχής στην εποχή, το μείγμα οικείων συστατικών ενώνεται για να δημιουργήσει νέες και μοναδικές αισθήσεις. Το τραγούδι ενισχύει την αίσθηση της ελευθερίας του να εξερευνήσει, να ανοίξει νέες πόρτες σε φρέσκα τοπία.

Είναι ο ήχος ενός καλλιτέχνη που απολαμβάνει την πιο αγνή αίσθηση της ελευθερίας. Έχει αντλήσει από πολλές επιρροές για να δημιουργήσει μουσική που συνδέεται άμεσα, ένα προσωπικό ταξίδι που μας δίνεται η χαρά να ζήσουμε.

Night Beats

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background