Μήνυση κατά του Brian Molko από την Giorgia Meloni επειδή την αποκάλεσε “ρατσίστρια, φασίστρια”

Από Στις 7 Αυγούστου, 2023

“Giorgia Meloni, ρε κουκλάρα, φασίστα, ρατσίστρια”, φώναξε ο Molko στα ιταλικά, σύμφωνα με βίντεο που κατέγραψαν οι παρευρισκόμενοι που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πριν από λίγες μέρες, οι Placebo έδωσαν μια συναυλία στο φεστιβάλ Sonic Park στο Stupinigi, στα περίχωρα του Τορίνο και, από τη σκηνή, ο 50χρονος τραγουδιστής του συγκροτήματος Brian Molko αποκάλεσε “φασίστρια, ναζίστρια και ρατσίστρια” την πρωθυπουργό της Ιταλίας Giorgia Meloni, αρχηγό του κόμματος Brothers of Italy, που ηγείται της ακροδεξιάς κυβέρνησης της χώρας.

Η εισαγγελία του Τορίνο, μετά τη συγκεκριμένη συναυλία, ξεκίνησε έρευνα για εξύβριση των θεσμών του ιταλικού κράτους. Η Πάολα Αμπρότζιο, γερουσιαστίνα από το κόμμα της Μελόνι, κατήγγειλε τα όσα είπε ο Μόλκο ως “ένα χαστούκι στην Ιταλία και τη Δημοκρατία”.

Ο ποινικός κώδικας της Ιταλίας προβλέπει πρόστιμα από 1.000 έως 5.000 ευρώ (1.125 έως 5.625 δολάρια) σε όποιον “δυσφημεί δημόσια τη Δημοκρατία”, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης, του κοινοβουλίου, των δικαστηρίων και του στρατού.

Ετικέτες

Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background