Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Screaming Blue Messiahs – “Sweet Water Pools”

Από Στις 21 Αυγούστου, 2020

Οι άγριοι του Λονδίνου, ή αλλιώς “Rockabilly From Hell” (ροκάδες από την κόλαση), όπως έχουν χαρακτηριστεί οι Screaming Blue Messiahs

Σ’ αυτούς που δεν εφησυχάζουν, που δεν σφυρίζουν αδιάφορα για το γίνεται γύρω τους, που δεν επαναπαύονται κριμένοι πίσω από ένα πληκτρολόγιο, σ΄αυτά τα νέα παιδιά που παλεύουν και αγωνίζονται για το σωστό και το δίκιο, που δεν σταματάνε να πολεμάνε όσες μάχες κι αν χάσουν, είναι αφιερωμένο το σημερινό τραγούδι. Από τα παιδιά αυτά αντλούμε δύναμη και κουράγιο, είναι η ελπίδα μας για το μέλλον.

Το ίδιο κάνει και η μπάντα που φιλοξενούμε σήμερα, εκφράζει τις αγωνίες της και αντιστέκεται μέσα από τη μουσική της, έντονα και θυμωμένα, με ειλικρίνεια και πάθος. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που στις λίστες του Yellow περιλαμβάνονται συγκροτήματα όπως αυτό των Screaming Blue Messiahs, μία τις πιο περήφανες και πιο σκληρές ροκ μπάντες της Αγγλίας, εντελώς Underground.

Bill Carter – Screaming Blue Messiahs

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που θα ακούσουμε σήμερα μαζί σας, είναι το “Sweet Water Pools” από τους Βρετανούς Screaming Blue Messiahs. Κυκλοφόρησε το 1987 μέσα από το άλμπουμ Bikini Red, με τον Bill Carter να δίνει ακόμη μία φορά την ψυχή του με τον ανατριχιαστικό τρόπο που παίζει την κιθάρα του.

Οι συναυλίες τους έχουν χαρακτηριστεί χαοτικές με τον Bill Carter στην κυριολεξία να ματώνει τα δάχτυλα του στις χορδές της κιθάρας του καθώς προσπαθούσε να μεταφέρει τα συναισθήματα του.

Screaming Blue Messiahs

Οι Screaming Blue Messiahs ήταν ένα από τα πιο Rocking Underground συγκροτήματα, δημιουργήθηκε το 1983 στο Λονδίνο από τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Bill Carter, τον μπασίστα και τραγουδιστή Chris Thompson και τον ντράμερ Kenny Harris, από τις στάχτες των Motor Boys Motor. Επηρεασμένοι από τους Bo Diddley, Little Richard και Captain Beefheart κι αφού κυκλοφόρησαν ένα και μοναδικό άλμπουμ το 1982 μετονομάστηκαν σε Screaming Blue Messiahs.

Για το ντεμπούτο τους EP Good & Gone, συνεργάστηκαν με τον θρυλικό παραγωγό Vic Maile (1943-1989), γνωστό για τη συνεργασία του με καλλιτέχνες όπως οι The Who, Led Zeppelin, Motörhead, Girlschool, Dr. Feelgood και πολλοί άλλοι.

Bill Carter – Screaming Blue Messiahs

Κυκλοφόρησαν τρία άλμπουμ Gun Shy (1986), Red Bikini (1987), Totally Religious (1989) και έκαναν εκτενείς περιοδείες στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική (με τους Cramps), την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Από τους ένθερμους θαυμαστές τους υπήρξε και ο David Bowie με τον οποίο έκαναν μαζί κάποιες συναυλίες.

Μετά το θάνατο του Vic Maile και την απρόσμενη αποχώρηση του Bill Carter, το 1990 πέφτουν οι τίτλοι τέλους για τους Screaming Blue Messiahs.

Screaming Blue Messiahs

I don’t want to lie by a sweet water pool
Give my kin survival
Don’t want to look at a body in the water and see something that I shouldn’t ought to
A birth this day and I didn’t make good to give myself a f@cking say
I hung around, playing in the middle of nowhere
I knew that I would never return

Δεν θέλω να ξαπλώσω δίπλα σε μια πισίνα γλυκού νερού
Δίνοντας επιβίωση στο είδος
Δεν θέλω να κοιτάξω ένα σώμα στο νερό και να δω κάτι που δεν θα έπρεπε
Μια γέννηση αυτήν την ημέρα και δεν έκανα καλό να πω ένα γ@μημένο λόγο
Περιφερόμουνα παίζοντας στη μέση του πουθενά
Ήξερα ότι δεν θα επιστρέψω ποτέ

Χαρισμένο σε όλους τους αταίριαστους του πλανήτη. Καλή σας ακρόαση!


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background