Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Information – “Prey To The Wolves” (Λεία των Λύκων)

Από Στις 19 Μαρτίου, 2022

“Ένας φόρος τιμής στην απελπισία και μια ωδή σε πικραμένες ψυχές…”

Americana από το Overijssel, με σκοτεινές και μερικές φορές μυστηριώδεις προφορές, με μελωδικό χρωματισμό των τραγουδιών τόσο από τα φωνητικά του Jan Kooiker όσο και από την αλληλεπίδραση της μπάντας.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “Prey To The Wolves” από τους The Information. Κυκλοφόρησε το 2015 μέσα από το άλμπουμ I Foresee Trouble, μία μελωδία που αγγίζει ευαίσθητες χορδές μέσα από τον σκληρό της ήχο.

The Information

Οι The Information δημιουργήθηκαν το 2008 στην Overijssel της Ολλανδίας από τους Jan Kooiker (φωνητικά, κιθάρα), Harald de Ruiter (κιθάρα, φωνητικά), Berno Hoeve (μπάσο) και Frederik Roeland (τύμπανα).

Ο σκοτεινός τους ήχος περιέχει επιρροές από τον ψυχωτικό κόσμο του Nick Cave, τον απομονωμένο “φόβο” των The Decemberists αλλά και την ατμόσφαιρα των Sixteen Horsepower, Townes van Zandt, Steve Earle. Κάπου μέσα σε όλα αυτά δημιουργούν την δική τους ταυτότητα και τον δικό τους αναγνωρίσιμο ήχο.

The Information

Ο Jan Kooiker περιγράφει την μουσική τους ως σκοτεινή αλλά σίγουρα όχι καταθλιπτική. Αφήνει ελεύθερα τα συναισθήματα του που τον οδηγούν σε μια ζοφερή πλευρά της ζωής. Μοιάζει σαν να γράφτηκε σε ένα σιωπηλό λιβάδι όπου ο θάνατος είναι συνεχώς παρών, ο ήλιος δεν θέλει πια να λάμπει στη ζωή, πολλή θλίψη και δυστυχία. Οι στίχοι του βασίζονται κυρίως στους χαρακτήρες και στην ιστορία, εξερευνούν θέματα όπως ο θάνατος, η θρησκεία και η (χαμένη) αγάπη.

Μια μπάντα ανεξάρτητη, που κάνει σχεδόν τα πάντα μόνη της. Η ηχογράφηση των άλμπουμ γίνεται στο δικό τους στούντιο όπως επίσης η παραγωγή και η μίξη.

Το πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο Sound Of The Backwoods, κυκλοφόρησε το 2013 γνώρισε μεγάλη αποδοχή και ακολούθησε το I Foresee Trouble το 2015.

The Information

Oh you see but don’t believe
They’re in control, control of me
I play their game, they make the rules
But I spot the cracks, and I’m no fool
When will we all fall prey
To the wolves

Ω, βλέπεις αλλά μην πιστεύεις
Έχουν τον έλεγχο, με ελέγχουν
Παίζω το παιχνίδι τους, αυτοί κάνουν τους κανόνες
Αλλά εντοπίζω τις ρωγμές και δεν είμαι ανόητος
Όταν θα γίνουμε όλοι λεία
Των λύκων

The Information

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/


Πείτε μας την άποψη σας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το Ε-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.



Τώρα παίζει

Title

Artist

Background